|
Nasza Szkapa forum ło qniach
odwiedź naszą stronę:
Nie pytaj, co Szkapa może dać Tobie. Zapytaj, co Ty możesz dać Szkapie?
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Co sądzicie o hipoterapii? |
jest to dobra forma rehabilitacji |
|
100% |
[ 19 ] |
jest to tylko niepotrzebne męczenie chorych |
|
0% |
[ 0 ] |
jest to tyko niepotrzebne obciążanie grzbietów koni |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 19 |
|
Autor |
Wiadomość |
marta223 źrebak

|
Wysłany: Wto. 15 Kwi. 2008, 20:49 Temat postu: Hipoterapia |
|
|
Co sądzicie o tej formie rehabilitacji?
Ja uważam, że hipoterapia pomaga chorym osobom. Jestem wolontariuszką na hipoterapii (od października) i widzę zmiany w zachowaniu dzieci np. "drobnostki"... co raz częściej się uśmiachają lub poważniejsze rzeczy (oczywiście nie uważam, że co raz lepszy humor dzieci to nic poważnego) chłopiec z autyzmem (5 lat) potrafił powiedzieć słowo 'kogut', a teraz nie powie jeszcze całego zdania, ale potrafi wymówić co raz więcej wyrazów .
Słyszałam o przypadku (od mojej przyjaciółki. Przypadek w ośrodku, w ktorym jeżdżę) mężczyzny (30 lat), który miał ataki padaczki nawet kilka razy dziennie. Po regularnych zajęciach przez pewnien okres ataki zmiejszyły się do jednego na 3 lata! _________________ Największe szczęście w świecie, na końskim leży grzbiecie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
panna Immortal podjezdek

Dołączył: 20 Sty 2010 Posty: 333 Skąd: Z Kamienia Pomorskiego, k. Szczecina
|
Wysłany: Wto. 16 Lut. 2010, 17:07 Temat postu: |
|
|
Super,że zajmujesz się takimi sprawami,gratuluje no i oczywiscie uważam,ze taka forma pomocy jest potrzebna i dobra w przeciwdziałaniu chorobom.Co,zresztą,wida po ankiecie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
evaQniK dwulatek

|
Wysłany: Pią. 21 Maj. 2010, 09:24 Temat postu: Re: Hipoterapia |
|
|
chyba trafiłam na troszkę stary post no ale może ktoś mi odpowie skoro podobny temat już był nie ma sensu zakładać nowego.
Również uważam hipoterapię za pożyteczną i zastanawiam się co konkretnie trzeba robić w tym kierunku aby uzyskać uprawnienia.Czytając w internecie znalazłam przeróżne ogłoszenia o takich kursach,które są poprzedzone egzaminami wstępnymi.Ale co dalej? Czym najlepiej jest się kierować przy wyborze takiego kursu? Na co zwracać uwagę?Niewątpliwie jest to odpowiedzialne zadanie taka praca z chorymi ale na pewno może dać wiele radości z niesienia pomocy takim osobom i pracy z końmi. Może toś z was posiada takie uprawnienia i podzieli się swoimi spostrzeżeniami????byłabym ogromnie wdzięczna  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|