|
Nasza Szkapa forum ło qniach
odwiedź naszą stronę:
Nie pytaj, co Szkapa może dać Tobie. Zapytaj, co Ty możesz dać Szkapie?
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aneczka11 źrebak

|
Wysłany: Wto. 10 Lis. 2009, 15:18 Temat postu: Ile kosztowalao by przewiezienie konika z irlandii ?? |
|
|
I jak sie odbywa taki przewoz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulciakoniara roczniak

|
Wysłany: Pią. 11 Gru. 2009, 20:05 Temat postu: |
|
|
jak sie odbywa to ja Ci nie powiem... ale mój znajomy przewoził z Holandii i za to zapłacił około 5 tys. tak wiec Irlandia wyniesie więcej ;p. |
|
Powrót do góry |
|
 |
elwira roczniak

|
Wysłany: Sob. 02 Sty. 2010, 23:55 Temat postu: |
|
|
Cześć,
ja w zeszłym roku przywoziłam dwa konie z Irlandi (kobyłę ze źrebakiem).
Koszt jest duży.
Poza normalną stawką za kilometry (tu to różnie od 1,4 do 3 zł za km), musisz doliczyć promy (po dwie przeprawy w jedną stronę (o ile jedziesz z Pilski po konia) + opłata za conajmniej jeden postój z wyładunkiem koni (nocleg to jak pamiętam ok 50 eur za konia). Opłaty za niezbędne badania umożliwiające wywiezienie konia. W sumie to 10 tyś zł musisz mieć. No chyba, że masz swój samochód, sama jedziesz - wtedy na pewno jest taniej.
Polecam transport profesjonalnym koniowozem a nie przyczepką. Drożej ale bezpieczniej. _________________ ..::Evi::..
www.finisz.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
panna Immortal podjezdek

Dołączył: 20 Sty 2010 Posty: 333 Skąd: Z Kamienia Pomorskiego, k. Szczecina
|
Wysłany: Czw. 11 Mar. 2010, 16:24 Temat postu: |
|
|
elwira napisał: |
Polecam transport profesjonalnym koniowozem a nie przyczepką. Drożej ale bezpieczniej. |
o ja, to ktoś przewoziłby konie przyczepką z Irlandii. chore  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|